Eén fiets van Rondo, meerdere karakters.

Rondo is een nieuwkomer op de fietsmarkt. Met de Ruut brengen ze een fiets op de markt die je zowel een race als een endurance karakter kan geven.

Deze aanpassing kan gedaan worden bij de as van de voorvork. De as kan 10mm in hoogte verplaatst worden. Hiermee verander je het karakter en rijgedrag van de fiets waardoor hij zowel een strakke racer als een relaxte endurance fiets kan zijn. De 10mm heeft effect op de hoek van zowel de zit- als stuurbuis, maar ook het stuur en bracket komen daardoor hoger (of lager) te liggen. Deze 10mm heeft dus een grote impact op het rijgedrag.

Ervaring van Rondo fietsen

Rondo is het eerste merkt dat dit systeem op de markt brengt. Om ervaring op te doen hebben ze bij Rondo ervaring opgedaan bij NS mountainbikes. De Ruut is geen standaard racer, er passen tot 42mm brede 700c banden in. Ook passen er 2,2’’ 650B mountainbike banden in. De fiets kan dus niet alleen op asfalt uit de voeten, maar ook als gravel of cyclocross racer voelt hij zicht thuis.

Rondo fiets kopen?

De Rondo Ruut komt er in 4 verschillende varianten die gemaakt zijn van 3 verschillende materialen. Alle fietsen hebben dezelfde aanpasbare carbon voorvork. De Ruut CF1 is het topmodel met een Full carbon frame en gaat € 3599,- kosten. De Ruut CF2 is tevens van carbon, met een iets mindere uitrusting en gaat € 2899,- kosten. Vervolgens is er de Ruut ST, een stalen frame met een prijs van € 2249,-. Als laatste is er de Ruut AL, een aluminium frame met nog steeds Sram CX1 afmontage die € 1799,- gaat kosten.